Příprava Yerby Maté

Naplňte nádobku s bombilou do 3/4 yerbou maté.
Rukou jemně upěchujte maté tak, aby povrch maté byl ve sklonu jako vaše bombilla (slámka).
Dolejte teplou vodou do místa, kde je nejméně maté.
Počkejte několik sekund a podejte mate stejným směrem.
Udržujte mate v nádobce ve sklonu tak, aby na místě, kde není bombilla bylo suché. Vodu dolévejte na stále stejném místě.
Držte bombillu ve stále stejné pozici, dokud není yerba vyluhovaná.
Když mate příliš zeslábne, otočte bombillou do protilehlého místa, kde není yerba tolik vyčerpaná.
Dolévaná voda musí mít teplotu pod bodem varu (70-80 st.), voda nesmí vřít.
Udržujte konstantní teplotu vody, kterou doléváte.

Příprava Yerby Maté Video

Copyright © Roman Kamarád 2012 / vytvořil: McHead.net